Novi korisnik?
Registrujte se
Ovim izjavljujem da prihvatam Uslove korišćenja i Politiku privatnosti agencije Menta.
Zaboravili ste Vašu šifru?
Već imate nalog?
Prijavite se
Ovim izjavljujem da prihvatam Uslove korišćenja i Politiku privatnosti agencije Menta.

8 razloga da upotrebite sirće pri pranju odeće

Već je dobro poznato da alkoholno sirće može zameniti omekšivač za veš ali njegova primena u pranju veša je mnogo šira. Za razliku od uobičajenih deterdženata i omekšivača, alkoholno sirće je prirodno sredstvo za čišćenje, a i znatno jeftinije.

Agencija za čišćenje Novi Sad donosi 8 razloga zašto bi vam alkoholno sirće trebalo postati glavni saveznik kod pranja odeće i donjeg veša:

1. Pola šoljice alkoholnog sirćeta izlijte na veš pre nego što ga stavite u veš mašinu. Sirće će zaštiti boju odeće, povećati učinak deterdženta i sprečiti da na odeći nakon pranja ostanu ostaci deterdženta.

2. Koristite alkoholno sirće umesto omekšivača za veš. Sipajte ga u odeljak za omekšivač i sirće će posao omekšivača odraditi još bolje jer će veš biti mekši.

3. Kiselina u alkoholnom sirćetu uspešno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja s bele odeće.

Pročitajte i:  Evo zašto nikako ne bi trebalo da jedete na brzinu

4. Alkoholno sirće neutrališe neugodne mirise na odeći što znači da će bez problema ukloniti i miris dima s nje.

5. S nekih vrsta tkanina vrlo je teško ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže sirće. Jednostavno dodajte sirće u veš mašinu i dlake će nestati.

6. Ukoliko koristite sirće pri pranju garderobe takođe ćete sprečiti statički elektricitet kod odeće.

7. Garderobi koju perete na ruke dodajte 6 kašika alkoholnog sirćeta i ostavite da se namače pola sata. Na ovaj način možete prati i donji veš i kupaće kostime.

8. Alkoholnim sirćetom možete očistiti i samu veš mašinu. Sirće će ukloniti sve nečistoće kao i tragove kamenca i buđi, zaključuje agencija za čišćenje Novi Sad.