Novi korisnik?
Registrujte se
Ovim izjavljujem da prihvatam Uslove korišćenja i Politiku privatnosti agencije Menta.
Zaboravili ste Vašu šifru?
Već imate nalog?
Prijavite se
Ovim izjavljujem da prihvatam Uslove korišćenja i Politiku privatnosti agencije Menta.

Batalite hemikalije: očistite WC šolju i kupatilo prirodnim sredstvima, besprekorno!

Čišćenje WC šolje je prava muka. Sredstva, koja koristimo se obično prepuna hemikalija i čini nam se da nam ovaj deo posla uvek oduzima mnogo vremena. Agencija za čišćenje iz Novog Sada vam daje nekoliko predloga kako da brzo očistite WC šolju.

Mirisna kombinacija

U posudu stavite sodu bikarbonu (oko 200 g) i dodajte nekoliko kapi svežeg limunovog soka – pomešajte i sa tim natrljajte WC šolju, pa ostavite da deluje sat vremena. Izribajte WC četkom i pustite vodu. Ovo možete ponavljati svaki dan za besprekorno čistu WC šolju.

Boraks i limun

Na sličan način kao i sa sodom bikarbonom možete upotrebiti i boraks. Boraks i limunov sok pomešajte u odnosu 2:1, pa to nanesite na šolju, ostavite sat vremena, izribajte četkom, pa pustite vodu.

Gazirani sokovi

U šolju sipajte 350 ml Koka-kole (uspite sok i ispod rubova), pa ostavite da deluje sat vremena. Kola sadrži kiseline, koje mogu da “razbiju” teške mrlje. Ako je WC šolja mnogo prljava možete ostaviti Kolu da deluje preko noći. Posle samo pustite vodu, predlaže agencija za čišćenje iz Novog Sada.

Sirće i ulja

Za ovaj metod čišćenja treba vam: pola šolje (od 200 ml) sode bikarbone, 10 kapi eteričnog ulja čajevca i pola šolje destilovanog belog sirćeta. Sodu uspite u WC šolju, popršćite eteričnim uljem, pa uspite sirće. Voda će da peni nekoliko minuta skidajući teške mrlje i kada prstane samo pustite vodu.