Novi korisnik?
Registrujte se
Ovim izjavljujem da prihvatam Uslove korišćenja i Politiku privatnosti agencije Menta.
Zaboravili ste Vašu šifru?
Već imate nalog?
Prijavite se
Ovim izjavljujem da prihvatam Uslove korišćenja i Politiku privatnosti agencije Menta.

Evo kako očistiti kuću uz pomoć namirnica koje imate u frižideru

Verovatno sve ove namirnice imate već u frižideru ili špajzu, a agencija za čišćenje iz Novog Sada vam savetujemo da ih isprobate u sledećem velikom spremanju vašeg doma. Ne samo što su efikasni u brobi protiv upornih mrlja i masnoće, već su i blagotvorni za okolinu i zdravlje. Evo kako očistiti kuću uz pomoć namirnica koje imate u frižideru.

Luk

Čišćenje masne rešetke sa roštilja uz pomoć luka je inače tradicionalan meksički način čišćenja roštilja, pošto oni roštilj koriste veoma često u spremanju svojih prepoznatljivo začinjenih jela. Sve što je potrebno je pola glavice luka kojom ćete prelaziti preko rešetke dok je ona veoma vruća i zato budite pažljivi!

Ulje ili margarin

Iskoristite masnoću kada se ulepite ili prospete nešto lepljivo. Ulje, odnosno margarin, pomoćiće u lakšem pranju, tako što će za početak “opustiti” lepljivu skorelost.

Koka-Kola

Imali ste prilike sigurno da gledate neke od snimaka koje prikazuju kako ovim popularnim gaziranim napitkom možete da očistite wc šolju. Prospite jednu konzervu, sačekajte malo, izribajte i pustite vodu i šolja će ponovo zablistati. Možda je ovo pokazatelj koliko koka-kola nije dobra po zdravlje, ali je odlična za čićenje toaleta.

Kečap

S obzirom da je paradajz glavni sastojak kečapa, a paradajz je kiselina, premažite njim vaše limeno posuđe koje se čini dotrajalo jer je izgubilo sjaj. Sačekajte od 5 do 30 minuta i sperite kečap. Vaše posuđe će biti kao novo, napominje agencija za čišćenje iz Novog Sada!

Ako ne želite da trošite kečap, možete ga zameniti limunovim sokom i sodom bikarbonom.

Soda bikarbona

Poprskajte sodom bikarbonom ustajali tepih kako biste izvukli iz njega neprijatne mirise, a ako imate i neke fleke dodajte i kukuruzni griz kako bi upio višak tečnosti i ulja. Isto to možete postići i sa kokosovim uljem. Šta god da stavite, sačekajte jedno vreme i na krajuusisajte ili operite uz pomoć sapuna i krpe.

Uz pomoć sode bikarbona možete očistiti i zakorelu masnoću u šporetu. Sve što je potrebno jeste da poprskate vodom dno rerne i prekrijete ga tankim slojem sode bikarbona. Ostavite da prenoći, a sutra ujutru samo obrišite. Ako je ipak potrebno malo ribanja, dodajte so koja će se ponašati kao abraziv.

Sirće

Pomešajte sirće sa vrućom vodom u flašicu koja ima nastavak za sperj ili raspršivač. Poprskajte prozore i obrišite uz pomoć čiste krpe.

Limun

Iskoristite limun prilikom pranja isflekane garderobe ili drugog tekstila. U zavisnosti od veličine fleke, koristite čist limunov sok, razblažen sa vodom ili sa dodatkom soli za baš ozbiljne mrlje.

Polovina limun će dodati i svežinu i prijatan miris prilikom pranja sudova u mašini. Postavite ga na gornju policu mašine za sudove i oduševićete se količinom svežine kada budete vadili čisto i sjajno posuđe, zaključuje agencija za čišćenje iz Novog Sada.