Novi korisnik?
Registrujte se
Ovim izjavljujem da prihvatam Uslove korišćenja i Politiku privatnosti agencije Menta.
Zaboravili ste Vašu šifru?
Već imate nalog?
Prijavite se
Ovim izjavljujem da prihvatam Uslove korišćenja i Politiku privatnosti agencije Menta.

Kako da brzo i efikasno očistite prljave fuge

Korak do blistavog kupatila i kuhinje najčešće ometaju mesta između pločica i elemenata, fuge. Njihova osnovna funkcija je popunjavanje praznih prostora i sprečavanje prodora vode u zid ili pod, ali ona su među najprljavijim površinama u kući na kojima se skupljaju vlaga i prljavština. Agencija za čišćenje iz Novog Sada predlaže kako prljave fuge možete rešiti. Probajte sledeći način:

1. Prašak za pecivo pomešajte s vodom i dobijenu smesu nanesite na fuge. Pomoću stare četkice za zube površinu dobro istrljajte i ostavite da deluje 10-ak minuta, nakon čega bi fuge trebalo da budu čiste.

2. Ukoliko su na fugama vidljive crne gljivice nastale zbog velike količine vlage koja se tamo skuplja, njihovom uklanjanju pomaže izbeljivač na bazi kiseonika. Ovo sredstvo nije otrovno i ne oštećuje površinu pločica. Potrebno je da izbeljivač pomešate s vodom u razmeri 1:3, rastvor prelijte preko pločica i ostavite da deluje oko 15 minuta. Potom vlažnom krpom prebrišite pločice i fuge.

3. Rastvor soli i vrele vode u razmeri 1:2 efikasno pomaže kod čišćenja fuga. Smesu prelijte na pločice i ostavite da deluje 20 minuta, nakon čega je fuge potrebno da izribate četkicom ili grubom stranom sunđera. Nakon čišćenja kupatila svakako nastojte da površine temeljno osušite, kako bi se vlaga što manje skupljala u fugama, kaže agencija za čišćenje Novi Sad.