Novi korisnik?
Registrujte se
Ovim izjavljujem da prihvatam Uslove korišćenja i Politiku privatnosti agencije Menta.
Zaboravili ste Vašu šifru?
Već imate nalog?
Prijavite se
Ovim izjavljujem da prihvatam Uslove korišćenja i Politiku privatnosti agencije Menta.

Pomešajte ova 2 sastojka i nameštaj će vam uvek izgledati kao nov

Vaš drveni nameštaj zablistaće uz sastojke koje verovatno već imate u kući – maslinovo ulje i limunov sok. Čišćenje nameštaja ne mora da bude mukotrpno, ističe agencija za čišćenje Novi Sad.

Pomešajte 2 kašike maslinovog ulja i 2 kašike limunovog soka, dobro promešajte u posudi ili promućkajte u bočici. Ova kombinacija očistiće drvo, ali ga ujedno i nahraniti.

Maslinovo ulje dobro je za prekrivanje sitnih ogrebotina na drvetu. Namočite krpicu i premažite po nameštaju. Ovo ulje se ne lepi i nema miris, a ujedno ne sadrži ni štetne hemikalije koje mogu ostati u vazduhu i tako vas trovati. Zbog toga je posebno sigurno za decu.

Možete ovu kombinaciju ulja i limuna koristiti na svim drvenim površinama, stolovima, kuhinji, namještaju u dnevnom boravku… Najpre premažite površinu krpicom namočenom uljem, dobro istrljajte i pustite da drvo upije ulje 10-ak minuta. Potom pređite čistom krpicom. Ona bi trebalo da služi za postizanje sjaja.  Možete ponoviti postupak dva do tri puta sve dok ne vidite da je drvo počelo sporije upijati ulje. Sve zavisi od stanja samog drveta, zaključuje agencija za čišćenje Novi Sad.