Novi korisnik?
Registrujte se
Ovim izjavljujem da prihvatam Uslove korišćenja i Politiku privatnosti agencije Menta.
Zaboravili ste Vašu šifru?
Već imate nalog?
Prijavite se
Ovim izjavljujem da prihvatam Uslove korišćenja i Politiku privatnosti agencije Menta.

Rešite se prljavštine za sva vremena: Prirodna sredstva za čišćenje vašeg doma

Upotrebom namirnica iz vaše kuće za čišćenje, budite sigurni da ne ugrožavate svoje, ni zdravlje svoje porodice. Agencija za čišćenje Novi Sad vam predstavlja ova prirodna sredstva za čišćenje vašeg doma.

Limun

Iscedite malo limunovog soka na komad vate i ostavite u frižideru neko vreme, potpuno će neutralisati sve neugodne mirise. Brzo i jednostavno.

Mermerne površine najlakše ćete očistiti limunovim sokom, a možete ga iskoristiti i za teranje dosadnih insekata iz vaše kuhinje. Očistite podove sa vodom u koju ste iscedili limun i tako ćete podalje držati mrave i mušice jer oni ne podnose miris limuna, ističe agencija za čišćenje Novi Sad.

Sirće

Obično belo sirće je sjajno sredstvo za čišćenje i mnogo je blaže od kupovih sredstava. Pomešajte šolju sirćeta sa pola šolje sode bikarbone i sipajte u začepljeni odvod, ostavite da deluje neko vreme i zalijte vrućom vodom. Površine od nerđajućeg čelika premažite sirćetom da bi im vratili sjaj.

Medicinski alkohol

Ako su vam prljave roletne oko varjače stavite čistu krpu namočite je alkoholom i lagano očistite venecijanere ili roletne. Da biste zimi sprečili prozore od smrzavanja operite ih alkoholom, a ako imate problem sa mušicama koje vam se skupljaju oko voća, stavite alkohol u flašicu sa raspršivačem i lagano poprskajte vazduh iznad činije sa voćem i rešili ste problem.

So

So možete sipati na sunđer i time čistiti šolje, džezve za kafu i stakleno suđe kojem će vratiti sjaj i skinuti mrlje od vode. Još vruć tiganj od livenog gvožđa pospite solju i dobro izribajte pa isperite čistom vodom da zasja kao nov. Ako želite produžiti život kuhinjskim sunđerima jednostavno ih preko noći namočite u slanoj vodi, predlaže agencija za čišćenje Novi Sad.

Ključala voda

Običnom ključalom vodom rešićete se masnih naslaga kao i skupim kupovnim sredstvima. Namočite krpu za čišćenje u ključalu vodu, iscedite i jednostavno obrišite šporet i mikrotalasnu rernu. Koristite rukavice da se ne biste opekli. Za malo „teže“ slučajeve od ključale vode i sode bikarbone napravite pastu i očistite masnoću.