Novi korisnik?
Registrujte se
Ovim izjavljujem da prihvatam Uslove korišćenja i Politiku privatnosti agencije Menta.
Zaboravili ste Vašu šifru?
Već imate nalog?
Prijavite se
Ovim izjavljujem da prihvatam Uslove korišćenja i Politiku privatnosti agencije Menta.

Saveti za brzopotezno sređivanje kuhinje pred praznike

Pred Novu godinu i Božić kuhinja će sigurno biti mesto u kom ćete provesti dosta vremena. Kuvaćete, peći, pržiti. Ako ne stižete ili prosto ne uživate u čišćenju ovog dela doma, agencija za čišćenje Novi Sa vam predstavlja trikove za sređivanje kuhinje će vam uvek pomoći da održite red i čistoću u kuhinji:

1. Vratite stvari na svoje mesto

Kad mesite kolače ili tortu mnogo namirnica nam je potrebno. Čim ih iskoristite, vratite ih na svoje mesto. Ovako se sprečava nagomilavanje stvari i skraćuje vreme za sređivanje kuhinje.

2. Odmah operite suđe

Ručali ste? Ili ste potrošili pola asortimana suđa za pravljenje komplikovanih jela? Ako ste uprljali šerpu, operite je. Posle ručka trk kod sudobere i operite suđe. Ovako nećete imati problema sa “ko će sad da pere sudove”, jer rešavate ovaj problem odmah! Hrana koja je ostala se neće skoriti, lakše se skida i još lakše pere, napominje agencija za čišćenje Novi Sad.

3. Držite u kuhinji malu metlu 

Ako vam prilikom seckanja luka ili nekog povrća ispadaju delovi na pod ili ste prosuli prah šećer – mala metla rešava stvar. Pokupite ostatke i tako ćete lako da sprečiti prenos namirica po podu tj. po kuhinji.

4. Vlažna krpa – saveznik protiv prašine

Krpicu umočite u vodu ili alkohol i kad završite sa kuvanjem ili obedovanjem, brzopotezno prebrišite sve površine. I pored toga što kuhinja sija, bakterije nestaju. Isto tako u kofu sa vodom stavite malo alkohola i prebrišite podove, predlaže agencija za čišćenje Novi Sad.

5. Pred same praznike “udarite” generalku

Usisavanje, brisanje prašine kao i kićenje pred praznike neće biti teško ni naporno, jer ste održavali kuhinju i nećete potrošiti ni puno vremena, a ni truda!